Ana SayfaGÜNÜN YAZILARIÇin’in İpek Yolu’na yeni rakip: AB’nin Global Gateway (Küresel Geçit) Projesi

Çin’in İpek Yolu’na yeni rakip: AB’nin Global Gateway (Küresel Geçit) Projesi

Çin, devlet şirketlerine emir vererek süratle hareket edebiliyor. Ama AB’de işler öyle yürümüyor. Küresel Geçit projesinin iki zorluğu daha var: Hangi projelere önem verileceği ve özel şirketlerin nasıl teşvik edileceği. 27 ülke arasında kararlar kolay alınmıyor. (…) Gateway yani geçit sanki farklı ve yeni bir açılıma geçiş gibi. Aslında bunlar için ortaya “Küresel Geçit” koymaya gerek yok. Bunlar ilan edilmeden de yapılabilir şeyler. Ama siyasal bakımdan AB’nin de küresel bir varlık görünmesi gerekiyor anlaşılan.

Geçtiğimiz hafta harp devam ederken Avrupa Birliği aksini iddia etse de, Çin’in İpek Yolu projesine “rakip” çıkardı.

Amaç AB ülkeleri şirketleri için de aslında  yatırım imkanları yaratmak. AB, bu proje İpek Yolu’na rakip değil dese de rakip. Alt yapı ve diğer projelerin hepsini Çin şirketleri kapmasın diye…En önemlisi de Avrupa Birliğinin varlığını öne çıkarmak.

Şimdiye dek 70 milyar dolar ortaya çıkmış.

Güney Küre’den, Asya’dan, Afrika’dan devlet veya Hükümet Başkanlarının katılımlarına karşın AB liderleri ortada yok!

Çin’in stratejik vizyon ortaya koymasına karşın Küresel Geçit’te bu yok. Çin, devlet şirketlerine emir vererek süratle hareket edebiliyor. AB planının iki zorluğu daha var. Hangi projelere önem verileceği ve özel şirketlerin nasıl teşvik edileceği. 27 ülke arasında kararlar kolay alınmıyor.

Küresel Geçit,  Çin projesinin hatalarından ders almış gibi. Yenilenebilir enerji, dijital iletim, eğitim ve temiz alt yapı öne çıkmış. Çin’e en büyük eleştiri yatırım yaptığı ülkeleri büyük borç yükü altına sokmak ve iklim değişikliğini dikkate almaması idi.

Avrupa Birliği kritik ham madde temini konusunda Kongo ve Zambiya ile anlaşmaya varmış. Temiz enerji konusunda Bangladeş, Namibya, Filipinler, Tanzanya  ve Vietnam ile anlaşılmış. Hepsi Güney Küre ülkeleri.

Moldovya’ya yeni demiryolu için 12 milyon Euro hibe (AB’ye aday olmak ister), Tacikistan’a mesleki eğitim için 30 milyon Euro, Ermenistan’a eğitim için 10 milyon Euro ve Gürcistan’a ,  Çin tarafından inşa edilen Doğu-Batı karayolunda yol güvenliği için 16 milyon Euro gibi yatırımlar var. Görüleceği gibi, Çin’in önemli alt yapı projelerinden farklı bir görünüm ortaya koyuyor. Bir bakıma insana yatırım bazı alanlarda öne plana çıkıyor. Bu projeler böyle devam eder mi bilinmez. Bu proje şimdilik oldukça farklı görünüyor. Gateway yani geçit sanki farklı ve yeni bir açılıma  geçiş gibi. Aslında bunlar için ortaya “Küresel Geçit” koymaya gerek yok. Bunlar ilan edilmeden de yapılabilir şeyler.

 Ama siyasal bakımdan AB’nin de küresel bir varlık görünmesi gerekiyor anlaşılan.

- Advertisment -