Ana SayfaRÖPORTAJÖZEL HABER | Ulusal Cephe lideri: “Neo-Nazi değil, nasyonal sosyalistiz....

ÖZEL HABER | Ulusal Cephe lideri: “Neo-Nazi değil, nasyonal sosyalistiz. Ordu, AK Parti’nin arka bahçesi olduğu için ayrılma kararı aldım”

Nazi sembolleri kullanan Ulusal Cephe grubunun 24 yaşındaki eski subay lideri Onurcan Koçak, Serbestiyet’in sorularına cevap verdi: “Ordu AK Parti'nin arka bahçesi olduğu için ayrılma kararı aldım. Neo-Nazi değil, nasyonal sosyalistiz. Türkiye'deki tek Nasyonal Sosyalist parti olması amaçlanıyor. Yaş ortalamamız 19-20. AKP ve CHP ile alakası olmadığı için zorunluluktan dolayı Zafer Partisi’ni destekliyoruz. Türk ırkının çıkarlarına hizmet eden her millet bizim için dosttur.”

Nazi işaretleri kullanan, poligonda atış talimi yaptıkları görüntüleri Nazi marşıyla yayınlayan ve özellikle de Yahudileri, Arapları, Kürtleri ve eşcinselleri düşman olarak gördüklerini belirten Ulusal Cephe isimli grup, Serbestiyet’in haberinin ardından gündeme gelmişti.

Grubun, üyelerinin aksine kimliğini gizlemeyen kurucusu ve lideri, 24 yaşındaki Onurcan Koçak, kendisi ve Ulusal Cephe ile ilgili Serbestiyet’in sorularını yanıtladı.

“Neo-Nazi değil, nasyonal sosyalistiz” diyen Koçak, “mecburiyetten” Zafer Partisi’ni desteklediklerini söyledi.

“Ordu, AK Parti’nin arka bahçesi olduğu için ayrıldım”

Milli Savunma Üniversite’sinden mezun olduktan iki yıl sonra subaylıktan istifa ettiğiniz doğru mu?

Ordu, AK Parti’nin arka bahçesi olduğu için ayrılma kararı aldım. Makine mühendisi olarak çalışıyorum. 

“Nasyonal Sosyalist partiyi amaçlıyoruz”

Ulusal Cephe’yi ne zaman, hangi amaçla kurdunuz?

Ulusal Cephe’yi 19 Mayıs 2022’de, Türkiye’de Nasyonal Sosyalist ciddi tek oluşumu kurmak için kurduk. Ulusal Cephe’nin ciddi ve ideolojik bir yapısı var. Şu anda Türkiye’deki Nasyonal Sosyalist insanların bulunması ve eğitilmesi için kurduk. Gelecekte Türkiye’deki tek Nasyonal Sosyalist parti olması amaçlanıyor.

Ulusal Cephe’nin üyelerinin çoğunluğu ya çalışma hayatına yeni başladı ya da öğrenci. Yaş ortalaması 19-20.

Nazi misiniz? Hitler’i örnek alıyor musunuz?

Nasyonal Sosyalistim. Başarılı öğrenciler olmuş her lideri ideolojisi farketmeksizin örnek alıyorum.

Hukuki problemler yaşıyor musunuz?

Hukuki birçok problem yaşadık. Herhangi bir suç unsuru olacak faaliyetimiz olmadığı için hukuki konuda bir çekincemiz yok.

“Zafer Partisi’ni zorunluluktan destekliyoruz”

Yerel seçimlere kadar Zafer Partisi’ne oy isteyip, sonra olumsuz bir açıklama yapmadınız, hâlâ Zafer Partisi’ni destekliyor musunuz?

Zafer Partisi İslamcı AKP ve bozulmuş CHP ile alakası olmayan tek parti. Zorunluluktan dolayı onu destekliyoruz. Ümit Özdağ’ın hakkımızdaki “Zafer Partisi’ne düşman ırkçı yapılandırma” açıklaması bizi ilgilendirmiyor. Kendisi bizim için bir lider ya da öncü değil. Bir düşüncemiz yok.

“Yeniden Kurtuluş Savaşı, silahla değil fikirlerle olacak”

Serbestiyet’in hakkınızdaki haberini nasıl buldunuz?

Haberinizi yanlış buldum. Popüler kültürün düşünce sistemine bağlı. Neo-Nazi veya iç savaş ifadeleri yanlış ifadeler. Bunlarla alakamız yok. Biz hiçbir siyasi figürü lider olarak kabul etmiyoruz. Bizim tek önderimiz siyasi ideolojimiz. İnsanların kendi fikirleri vardır. Örnek alınabilir. Ancak Ulusal Cephe’nin tek önderi kendi Nasyonal Sosyalizm yorumu olan Ulusal Toplumculuk ve kendine seçtiği liderdir.

Yeniden Kurtuluş Savaşı, silahla değil fikirlerle olacak. Türk ırkının yeniden uyanışı ve sınıf, fikir ayrılıklarından arınarak Türklük altında tekrar birleşmesini istiyoruz.

“Türk ırkının çıkarları ile ortak çalışan her millet dosttur”

“Kürt Naziler” olarak bilinen Kurden Nasyonalist grubu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kürt bir nasyonal oluşumla sorunumuz olmaz, Türk ırkının çıkarlarına hizmet ettikleri sürece. Türk ırkının çıkarları ile ortak çalışan her oluşum ve her millet bizim için bir dosttur. Biz enternasyonalist bir Nasyonal Sosyalizm fikrini savunuyoruz. Her ırk kendi milletinin çıkarlarını ve geleceğini savunmalı. Faşist anlayışa karşıyız.

- Advertisment -