Ana SayfaHaberlerDünyaYemin töreninin güvenliği için 15 bin asker görevlendirilecek

Yemin töreninin güvenliği için 15 bin asker görevlendirilecek

6 Ocak Kongre baskını sırasında acil yardım taleplerine yeterli ve hızlı cevap vermemekle suçlanan Pentagon bu kez işi sıkı tutuyor. Pentagon, Kongre binası etrafındaki güvenlik önlemlerini şimdiden arttırmaya başladı.

FBI, Joe Biden’ın 46. ABD Başkanı olarak yemin edeceği 20 Ocak öncesinde Kongre binası ve diğer eyaletlerdeki hükümet binalarına yönelik “silahlı protesto” eylemleri uyasında bulundu. FBI’ın uyarısına göre, 16 Ocak’tan itibaren ülke çapında hükümet binalarına yönelik “silahlı protesto” tehditlerinin yanı sıra Joe Biden, Kamala Harris ve Nancy Pelosi’nin hayatına yönelik tehditler de söz konusu.

Biri polis memuru, 5 kişinin hayatını kaybettiği 6 Ocak Kongre baskını sırasında acil yardım taleplerine yeterince hızlı karşılık vermemekle itham edilen Pentagon ise, Kongre binası etrafındaki güvenlik önlemlerini arttırmaya başladı. Pentagon, 20 Ocak’ta yemin töreninin güvenliğini sağlamak için görevlendirilecek asker sayısının 15 bini bulabileceğini açıkladı.

Kongre baskınının sorumluluğu konusunda, 9/11 sonrasında olduğu gibi hükümet kurumlarının birbirini suçladığı görülüyor. Washington D.C. yerel yönetimi ve Kongre Polisi, Pentagon’u baskın sırasındaki acil yardım taleplerine yeterince hızlı karşılık vermemekle suçlarken; Pentagon, bu kurumları 6 Ocak öncesinde dile getirdiği  yardım önerilerini geri çevirmek, önceden hazırlık yapmamak, baskın sırasında askerlerin müdahalesi için geç kalındığında acil yardım istemekle suçluyor. Pentagon, iç terör tehditleri konusunda uyarı yapmanın yerel ve federal kurumların görevi olduğunu hatırlatıyor.

- Advertisment -