Ana SayfaGÜNÜN YAZILARIEkselans Vladimir Putin, Devlet Başkanı, Kremlin

Ekselans Vladimir Putin, Devlet Başkanı, Kremlin

Sayın Putin, devlet adamlarının, politikacıların hata kabul etme konusunda cimri oldukları biliniyor. Halbuki hata kabulü erdemdir. İnsanı küçültmez: aksine… Hatanızı kabul ediniz, yanlıştan dönün. Cimrilik yapmayın. Bize Tolstoy’ların, Borodin’lerin Rusya’sını geri verin.

Sayın Putin,

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı herkesi, bütün dünyayı dehşet içinde bıraktı. Ukrayna ve Rusya’da ölenlere üzülmeyen insan olamaz. Bilhassa Ukrayna’nın alt yapısını yıkmayı amaçlayan saldırıları ve bütün bu olanları nitelemeye vahşet kelimesi yetmiyor. Bugün Rusya’nın yaptıkları medeni dünyada insanlığa karşı suç olarak niteleniyor.

Üniversite yıllarımda ve daha sonra birçokları gibi Puşkin’leri, Tolstoy’ları ve daha nicelerini okuyarak geliştik. Korsakov, Rahmaninov, Borodin’leri kısacası Rus sanatkârları hayranlıkla dinledik ve izledik. Bütün dünya gibi… Bugün Rusya dünyadan dışlanmış durumda.

Her aklı başında insan yaptığınızın büyük bir hata olduğu görüşünde. Rusya’nın güvenlik endişeleri anlaşılabilir. Ama bu endişeleri saldırı yoluyla gidermek mantıklı değil. Ne olursa olsun Rusya bugün daha güvenli değil. İşgal ve ilhak güvenliğin temelleri olamaz. Rusya gibi büyük bir ülkenin daha özgüvenli olması gerekir.

Devlet adamlarının, politikacıların hata kabul etme konusunda cimri oldukları biliniyor. Halbuki hata kabulü erdemdir. İnsanı küçültmez: aksine…

Hatanızı kabul ediniz, yanlıştan dönün. Cimrilik yapmayın. Bize Tolstoy’ların, Borodin’lerin Rusya’sını geri verin.

Saygılarımla,

Yalım Eralp, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.

- Advertisment -