Ana SayfaGÜNÜN YAZILARIFilistin: Yıllarca hangi filmleri seyredeceğiz?

Filistin: Yıllarca hangi filmleri seyredeceğiz?

Yıllarca Nazilerin Yahudilere yaptığı vahşet filmlere konu oldu. Hala da olmaya devam ediyor. Rusların Ukrayna’ya saldırmasının filmlerini önümüzdeki seneler göreceğiz diye bekliyordum. Kusura bakma Sayın Zelensky. Gaza senin önüne geçmeye aday. On dakikada bir ölen çocukların filmini seyretmeye kalbim yetmez. Filmlerde Netenyahu’yu, Biden’ı ve Blinken’ı kimler oynayacak ? Büyük aktör olmuş olsam bile Netenyahu’yu canlandırmak istemezdim.

Yıllarca Nazilerin Yahudilere yaptığı vahşet filmlere konu oldu. Hala da olmaya devam ediyor. Burada Musevi film yapıcılara şapka çıkarmak gerek. Ayrıca  soykırım müzeleri açıldı. Musevilerin işkence gördüğü kamplar hala müze gibi ayakta. Ben Polonya’da bir tanesini gezdim. İçim parçalandı. Hele bir adamın duvardaki adamın resmini gösterip bana bu ağabeyim demesini unutamıyorum.

Ben yıllarca Rusların Ukrayna’ya saldırmasının filmlerini önümüzdeki seneler  göreceğiz diye bekliyordum. Kusura bakma Sayın Zelensky. Gaza senin önüne geçmeye aday.

İsrail devleti ve halkı kalitelidir. Çölde büyük işler başardı. Ama bugünlerde Gaza’da işlenen vahşet unutulacak gibi değil. İsrail’e en sempati duyan ülkeler, devletler, STK’lar  ve halklar dehşet içinde. İsrail ve Musevi halkı bir asırdır topladığı sempatiyi birkaç haftada tüketti. Ben 7 Ekimde Hamas’ın yarattığı vahşetin travmasını  anlıyorum. Vahşete vahşetle cevap verilmez. Karşınızdaki Filistinliler; Naziler değil. Hırsınızı onlardan almayın. Sudan’daki vahşet ile yarışmayın!

Ayrıca zeytin toplamayan çalışan sivil Filistinlilerin tarlalarından kovulmasını neden durdur muyorsunuz !

 Elon Musk haklı olarak her öldürülen Hamaslıya  karşı daha fazla Hamaslının çıkacağını söylüyor.

Tabii harp içinde bombalar altında  çalışan ve hayat kurtamaya gayret edip ölen doktorları ve BM görevlilerini, Sivil toplum görevlilerini ve gazetecileri saygıyla anıyorum. Keza harbe karşı çıkan İsrailli eski devlet görevlileri ve durumu protesto eden İsrail halkını saygıyla selamlıyorum. Kolay değil onların tutumu…Avrupa’dan tek ses şu anda Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan… Açıkça ateşkes istedi.

Almanya ise soykırım sendromundan hala kurtulamadı….Almanya Dışişleri Bakanının  bölgeye son ziyaretini  zavallı bir girişim olarak görüyorum. Hala ABD dili ile konuşuyor.

On dakikada bir ölen çocukların filmini seyretmeye kalbim yetmez.

İnşallah yeni Hamasların çıkamayacağını ve  Filistin’de iki devlet  formülünün gerçekleşmesini umuyorum.

Filmlerde Netenyahu’yu, Biden’ı ve Blinken’ı kimler oynayacak ? Büyük aktör olmuş olsam bile Netenyahu’yu canlandırmak  istemezdim.

Peki harp hukuku ihlalleri unutulacak mı! Korkarım hukuken bir şey yapılamayacak : Kim 2’nci Dünya Harbi’nden sonra kurulan Nürnberg Mahkemesi’ni ya da Bosna Harbi için kurulan Özel Mahkemeyi kuracak! BM Güvenlik Konseyinde ABD vetosundan kurtulur mu!

Bakıyorum Ukrayna’ya yapılan saldırılar konusunda artık ABD’nin fazla sesi çıkmıyor. Nasıl çıksın! Dünya lideri olduğunu iddia eden ABD Netenyahu’nun elinde oyuncak olmamalıydı.

- Advertisment -