Kemal Bey

Sayın Kılıçdaroğlu önemli işler başardı. Çok çalıştı. Ama kazanamadı. Kazanamaması konusunda şöyle yapsaydı, böyle yapsaydı tartışmaları yapılıyor. Kazanamamasının esas nedeni Kemal Beyin Alevi olması. Türkiye maalesef Alevi Cumhurbaşkanına hazır değil. Bu eşiği aşmakla Türkiye kazanırdı. Benzer bir sıkıntı 1960 seçiminde ABD’de yaşandı. Protestanlar Katolik Kennedy konusunda endişeli idi. Kennedy Protestan din adamlarına bir konuşma yaptı. Endişelerinizi anlıyorum ama bir yasa önüme geldiğinde ABD Başkanı olarak hareket edeceğim, Katolik olarak değil dedi. Çok ufak farkla seçildi. 2020 yılında Biden’in Katolik olmasının sözü bile edilmedi. Kemal Beye kaptan olarak düşen önemli bir görev var. Şimdiden yerel seçimler sonra liderlikten ayrılacağını açıklaması. Şu sırada noktayı koyarsa büyür. Israr ederse yara almaya devam eder. Parti de yara alır.

Sayın Kılıçdaroğlu önemli işler başardı. Dürüstlüğü konusunda herkesin kefil olabileceği bir insan. Çok çalıştı. Ama kazanamadı. Kazanamaması konusunda şöyle yapsaydı, böyle yapsaydı tartışmaları yapılıyor.Her kafadan bir ses çıkıyor.Enflasyonun ve yolsuzlukların tavan yaptığı,hukuk ve adaletin olmadığı bir sırada kazanamadı. 25 milyon oy CHP’ye veya Kemal Beye verilmiş değildir. Önemli bir kısmı C.Başkanı Erdoğan’a karşı verilmiştir. Yanılmayalım.

Kazanamamasının esas nedeni  Kemal Beyin Alevi olması. Türkiye maalesef Alevi Cumhurbaşkanına hazır değil. Bu eşiği aşmakla Türkiye kazanırdı.

 Şahit olduğum bir diyaloğu nakletmek isterim. Adam Yeşil sol partiye oy vermiş.Başkanlık seçiminde “Tayyip’e verdim, öbürü Alevi” diyor !

Benzer bir sıkıntı 1960 seçiminde ABD’de yaşandı. Protestanlar Katolik Kennedy konusunda endişeli idi. Kennedy Protestan din adamlarına bir konuşma yaptı. Endişelerinizi anlıyorum ama bir yasa önüme geldiğinde ABD Başkanı olarak hareket edeceğim, Katolik olarak değil dedi kısacası. Çok ufak farkla seçildi.2020 yılında Biden’in Katolik olmasının sözü bile edilmedi.

Kemal Beye kaptan olarak düşen önemli bir görev var.Şimdiden yerel seçimler sonra liderlikten ayrılacağını  açıklaması..Şu sırada noktayı koyarsa  büyür.Israr ederse yara almaya devam eder.Parti de yara alır.

Daha şimdiden mesela Ekrem İmamoğlu tek adam olur tartışması var.

Lider daima tek adamdır. Doğasında bu vardır. Türkiye hemen her zaman tek adamlarla idare edildi. Önemi olan nasıl tek adamlığıdır. Etrafında liyakatli , düzgün ve demokrat insanlar olursa sıkıntı yoktur.Tek adamlığı otokrattan ayıran en önemli fark burada yatar.Otokrat demokrat değildir, her şeyi bildiğine inanır.

CHP’de hem lider değişimi hem konulara yaklaşım değişimi elzem ve kaçınılmaz hale gelmiştir.

Kemal Bey’in Türkiye için, partisi için bu konuda yardımcı olması gerekiyor.

- Advertisment -