Ana SayfaHaberlerDünyaArtin’in cesedi Norveç’te kıyıya vurdu

Artin’in cesedi Norveç’te kıyıya vurdu

Akıbeti, bütün dünyayı etkileyen Alan Kurdi’nin akıbetine benziyor; adı Artin. Iraklı değil, İranlı Kürt. Yaşı 3 değil 15 aylık. Ölüm sebebi, kaçakçı botunun batması sonucu boğulma. Kaza yeri Manş Denizi. Minik bedeninin kıyıya vurduğu yer, Norveç’in buz gibi suları.

Yılbaşı günü Norveç’te kıyıya vuran bebek cesedinin, İran’in Kürt bölgesindeki siyasi baskılar ve ekonomik güçlüklerden kaçarken bindikleri kaçakçı botunun Manş Denizi’nde batması sonucu ölen ailenin 15 aylık bebekleri Artin olduğu belirlendi. Geçen yıl 27 Ekim’de Fransa’dan Britanya’ya kaçak botla geçmeye çalışırken meydana gelen kazada Artin’in ailesinin diğer üyeleri olan baba Rasoul Iran-Nejad (35), anne Shiva Mohammad Panahi (35), abla Anita (9) ve ağabey Armin de (6) hayatını kaybetmişti.

Mülteci kampında kalan Bilal Gaf, kampta tanıştığı neşeli bebek Artin ile ölümünden 10 gün ömce çektiği hatıra fotoğrafını gösterirken, duyduğu üzüntüyü ifade etti

Kazadan aylar sonra kazanın meydana geldiği yerin bin 660 kilometre kuzeydoğusunda Karmoy açıklarında bulunan minik cesedin üzerindeki mavi tulumun Norveç markası olmadığını ve Norveç’te kayıp bebek ihbarı da yapılmadığını dikkate alan Norveç polisi, DNA profili çıkardı. Oslo Üniversite Hastanesi Adli Tıp uzmanları Artin’in DNA’sını ailesinin DNA’sı ile eşleştirdi ve Artin’in İranlı ailenin çocukları olduğunu kesinleştirdi.

Fotoğrafta babasının kucağında görülen Artin’in babası, annesi, ablası ve ağabeyi de kazada hayatlarını kaybettiler.

Artin’in cenazesi, defnedilmek üzere İran’ın Irak sınırındaki Kürt bölgesinde bulunan memleketi Sardaşt’a götürülecek.

Artin’in minik bedeni ayşar sonra kazanın olduğu Manş Denizi’nin bin 660 kilometre kuzeydoğusunda , Norveç kıyısında bulundu.
- Advertisment -