Ana SayfaHaberlerDünyaPandemide içki satışı: Bazı ülkelerdeki kısmi uygulamalar dışında katı bir yasak yok

Pandemide içki satışı: Bazı ülkelerdeki kısmi uygulamalar dışında katı bir yasak yok

İçişleri Bakanı Süleyman soylu, 17 günlük ‘tam kapanma’da getirilen içki satışı yasağını savunurken “Avrupa’da da öyle” diyor. Fakat gerçekte başta Avrupa ve ABD olmak üzere hiçbir yerde katı bir yasak uygulamasına gidilmedi.

Pandemide Kuzey Amerika ve Avrupa’nın büyük bir bölümünde alkol bayileri, çalışma saatlerine kısıtlama getirilse de açık kaldı.

Fransa’da alkollü içecekler süpermarketlerde satılmasına izin verilen “temel ihtiyaç maddesi” listesinde yer aldığı için satışı devam etti.

Fransa’da, gece sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde gündüz saatlerinde -bar ve restoranlar kapalı olduğu için- arkadaş grupları içkileriyle açık havada buluşmaya başladı. Virüs dolaşımına neden olacağı endişesiyle, Paris gibi büyük şehirlerde sadece birkaç barlar sokağında, park ve bahçeler ile nehir kıyılarında alkol tüketimi yasaklandı. Bu yasağa gerekçe olarak, alkol tüketimi sırasında maske takma ve sosyal mesafeyi koruma kurallarına uyulamayacak olması gösterildi.

Fransa’nın kuzey doğusundaki Aisne bölgesinde Valilik, Mart 2020’de tamamen eve kapanıldığında alkol satışını yasaklama kararı aldı ancak sosyal medyadaki tepkiler üzerine 24 saat içinde bu karardan vazgeçildi.

Satış yasağı Güney Afrika, Tayland ve Grönland’da uygulandı. Grönland’da tepkiler üzerine yasak kararından vazgeçildi.

- Advertisment -