Ana SayfaHaberlerDünyaTrump sorumluluk kabul etmedi

Trump sorumluluk kabul etmedi

Trump, biri polis 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre Binası baskınında sorumluluğu kabul etmedi. Twitter’ın hesabını askıya almasına taraftarlarının çok kızdığını söyledi. Trump, Kongre baskını öncesindeki konuşmasını savunurken sunucu “doğru değil” diyerek sözünü kesti.

Donald Trump, başta Twitter olmak üzere sosyal medya tarafından yasaklandıktan sonra bugün ilk kez kameralar önünde soruları cevapladı.

Biden ve Harris’in seçim zaferinin Kongre tarafından onaylanacağı günün sabahında düzenlediği “Hırsızlığı durdurun” mitinginde yaptığı konuşmanın analiz edildiğini ve “uygun” bulunduğunu iddia eden Trump, sosyal medya tarafından engellenmesinin taraftarları arasında büyük öfke yarattığını söyledi.

Sosyal medyadan dışlandıktan sonra ilk kez kameralara konuşan Trump’ın sözü bu kez de TV kanalı tarafından doğruları söylemediği belirtilerek kesildi.

Trump, Kongre baskını öncesinde yaptığı konuşmanın duruma “uygun” bir konuşma olduğunda ısrar ederken, George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi üzerine ülkeye yayılan protesto eylemleri hakkında Demokratların destek demeçlerini hatırlattı.

Kendini bu örnekle aklamaya çalışırken sunucu tarafından doğruları söylemediği vurgulanarak, sözü kesildi.

Alamo’yu hatırlatan ziyaret

Trump bu sözleri Teksas Alamo’ya giderken dile getirdi. Ziyaret için burayı seçmesi de anlamlı. Alamo, 19’uncu yüzyılın başlarında Meksika’ya bağlı olan Teksas’a yerleşen Avrupalı göçmenlerin bağımsızlık ayaklanmasını başlattıkları yerdi. Alamo Muhaberesi’nde Meksika güçleri isyancıları kanla bastırmış ama ardından yeniden başlayan savaşta Teksas, Meksika’dan bağımsızlığını kazanmıştı.

“Alamo’yu hatırla” savaş çığlığı daha sonra 1846-1848 Meksika-Amerika Savaşı sırasında popüler olmuştu.

- Advertisment -