Ana SayfaHaberlerGAZZE SAVAŞI | İsrail Şifa Hastanesi’ne saldırıyor: Bombalama, yakma, gözaltılar

GAZZE SAVAŞI | İsrail Şifa Hastanesi’ne saldırıyor: Bombalama, yakma, gözaltılar

Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail ordusu Gazze’de çok sayıda binayı bombaladı ve Şifa Tıp Kompleksi'ndeki arter bölümünü yaktı. Ölüler var. Şifa Tıp Kompleksi'ndeki Prens Nayif Merkezi'nden onlarca sağlık görevlisi ve hasta refakatçisini gözaltına alındı.

Gazze Sağlık Bakanlığı açıkladı: İsrail ordusu çok sayıda binayı bombaladı ve Şifa Tıp Kompleksi’ndeki arter bölümünü yaktı

İşgal ordusu, Şifa Tıp Kompleksi’ndeki Prens Nayif Merkezi’nde yaklaşık 240 hasta, refakatçisi ve 10 sağlık personelini gözaltına aldı.

İsrail ordusu Şifa Tıp Kompleksi içerisinden onlarca sağlık personelini tutukladı

İRLANDA BAŞBAKANI: AVRUPA GAZZE’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

İrlanda Başbakanı Taoiseach Leo Varadkar, AB ülkeleri arasında İsrail’in Gazze savaşıyla ilgili çelişkili mesajların savaşı durdurma çabalarını baltaladığını söyledi.

Brüksel’de gazetecilere verdiği demeçte, “Filistin’deki korkunç krize verilen tepkinin, açıkçası, Avrupa’nın en iyi saati olmadığını düşünüyorum” dedi.

“Güney yarımküredeki (diğer adıyla dünyanın çoğu) pek çok ülke, Avrupa’nın Ukrayna ve Filistin konusundaki eylemlerini çifte standart olarak yorumluyor. Bence haklı oldukları bir nokta var.”




İrlanda lideri Leo Varadkar Brüksel, Belçika’da basın toplantısında [Virginia Mayo/AP]

GAZZE MEDYA OFİSİ: ŞİFA HASTANESİ’NDE 13 HASTANIN ÖLÜMÜNDEN İSRAİL ORDUSU SORUMLU

Gazze Medya Ofisi, İsrail’in Gazze Şehri’ndeki Şifa Hastanesi’ndeki kuşatmasına ilişkin güncel bilgiler verdi. Kurumun raporuna göre;

  • İsrail ordusunun hastaneyi ilaç, oksijen ve yiyecekten mahrum bırakmasının ardından tesisteki 13 hasta öldü.
  • Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı 13 kişiden 4’ü, İsrail askerlerinin hastanenin elektriğini kesmesi sonucu hayatını kaybetti.
  • Doktor ve hemşirelerin tutuklanıp uzaklaştırılmasının yanı sıra, sağlık personelinin kıyafetlerini çıkarmaya zorlandı ve onları kurtarmak amacıyla hastaların odalarına girmeleri engellendi.

Açıklamada, “Hastalara, yaralılara, sağlık ekiplerine ve Filistin halkımıza karşı art arda altıncı aydır devam eden bu suçlardan Amerikan yönetimini, uluslararası toplumu ve İsrail işgalini tamamen sorumlu tutuyoruz” denildi.




  Ekim ayında Gazze Şehrindeki El Şifa Hastanesinde yaralı Filistinliler [Abed Khaled/AP]


GAZZE MEDYA OFİSİ: İSRAİL İNSANSIZ HAVA ARACININ DÖRT FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜĞÜ GÖRÜNTÜLER ‘İĞRENÇ’

Gazze Medya Ofisi, İsrail silahlı insansız hava aracının Han Yunus’ta Filistinlileri öldürdüğünü gösteren özel görüntüler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

  • “İşgal ordusunun dört sivil genci uçakla bombaladığı… ve onları parçalara ayırdığı bu suçu şiddetle kınıyoruz.”
  • “Filistinli sivillere yönelik bu suçların üst üste altıncı ay boyunca devam etmesinden ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve İsrail işgalini tamamen sorumlu tutuyoruz.”

HAMAS, İSRAİL’İN ŞİFA HASTANESİ BASKINI İDDİALARINA KARŞI ÇIKTI

Hamas’tan bir güvenlik yetkilisi, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şehri hastanesine devam eden baskını sırasında tutuklanan yüzlerce tutukluyu gösterdiği iddia edilen ve İsrail ordusu tarafından yayınlanan fotoğrafların hatalı olduğunu söyledi.

Hamas güvenlik yetkilisi

  • İşgal ordusu sözcüsünün Şifa Hastanesi’ndeki tutuklulara ilişkin yayınladığı fotoğraf listesi hatalı.
  • Listedeki fotoğrafların bir kısmı şu anda Gazze dışında bulunan insanlara ait, bir kısmı da şehit resimleri.
  • Listedeki fotoğraflardan üçü işgalin daha önce serbest bıraktığı doktorlara ait.
  • Onlarca direniş liderinin Şifa Hastanesi’nde tutuklanmasına ilişkin İsrail medyasında yayınlananların hiçbir gerçeği yansıtmamaktadır.
  • İsrail medyasında yayınlananlar asılsız olup Gazze’deki direnişe karşı yürütülen psikolojik ve ahlaki savaş kapsamına girmektedir.

FİLİSTİN KIZILAYI: ANNELER ÇOCUKLARINI DOYURMAK İÇİN KENDİ YEMEKLERİNDEN VAZGEÇİYOR

Filistin Kızılayı, Gazze’de yaşam mücadelesi veren annelerin “gıda güvensizliği ve mevcut yiyecek kıtlığı nedeniyle aç çocuklarını” doyurabilmek için yiyeceksiz kalmaya zorlandıklarını söyledi.

BM destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması’nın (IPC) Pazartesi günü yayınladığı rapora göre, Gazze’deki nüfusun tamamı akut gıda kıtlığı yaşıyor; yaklaşık 1,1 milyon kişi veya nüfusun yarısı felaket düzeyinde gıda güvensizliği yaşıyor.

DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ: KANADA’NIN TAVRI ÖRNEK TEŞKİL ETMELİ

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ali Karadaği yaptığı açıklamada “Kanada’nın İsrail’e silah satışını durdurma kararını destekliyoruz ve bu karar, Gazze halkının davasını desteklemek ve İsrail’e geri adım attırmak için baskı uygulamak açısından önemli ve etkili bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Karadaği “Kanada gibi büyük ülkelerin baskısının İsrail’in politikaları üzerinde önemli bir etkisi olabileceğinden, diğer ülkelerin de benzer pozisyonlar alması önemlidir” dedi.

Ne olmuştu?

Kanada İsrail’e silah ihracatını durdurdu

Kanada Dışişleri Bakanı Mélanie Joly Salı günü yaptığı açıklamada, Başbakan Justin Trudeau hükümetinin artık İsrail’e silah ihracatına izin vermeyeceğini duyurdu. Pazartesi günü Kanada Avam Kamarası silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu ve Joly, kararın bağlayıcı olmasa da Kanada’nın gelecekteki sevkiyatları durdurma kararı aldığını vurguladı.

- Advertisment -