Ana SayfaHaberlerFransa’da bıçaklı saldırıda bir kadın polis hayatını kaybetti, Macron ‘İslamcı terör’ dedi

Fransa’da bıçaklı saldırıda bir kadın polis hayatını kaybetti, Macron ‘İslamcı terör’ dedi

Paris’e 66 km uzaklıktaki Rambouillet’de bir karakolun girişinde önceki gün meydana gelen saldırıda 49 yaşındaki kadın polis memuru boynundan bıçaklandı. 37 yaşındaki saldırganı karakoldaki polis memurları vurarak öldürdü. Fransa’ya yasa dışı yollardan giren ancak 2019 yılında yasal ikamet hakkı elde eden saldırganın saldırı sırasında “Allahu ekber” diye bağırdığı ileri sürüldü.

Geçen sonbaharda laiklik ve ifade özgürlüğü dersinde Charlie Hebdo’da yayımlanan peygamber karikatürlerini gösterdiği için bir Çeçen göçmen tarafından başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty’nin görev yaptığı okulla aynı bölgede bulunan karakola yapılan saldırı hakkında terör soruşturması başlatıldı. Başbakan Jean Castex ve Dışişleri Bakanı Gerald Darmanin olay yerine giderek bilgi alırlarken, Çad’da bulunan Cumhurbaşkanı Emmanuelle Macron da Fransız milletinin kadın polis memurunun ailesi, meslektaşları ve kolluk kuvvetlerinin yanında olduğunu bildiren bir tweet attı.

Macron, tweetinde saldırıyı “İslamcı terör” olarak niteledi ve Fransa’nın İslamcı teröre karşı giriştiği savaşta geri adım atmayacağını söyledi. Kadın polis memurunun boğazını keserek öldüren Tunuslu sığınmacının Fransa’da 2009’dan 2019’a kadar yasa dışı ikamet ettiğinin anlaşılması üzerine Fransa’nın göçmen politikalarını eleştiren aşırı sağ büyük tepki  gösterdi. Aşırı sağcı lider Marine Le Pen, yasadışı sığınmacılara oturum izni verilmesine karşı çıkarak, bu kişilerin sınır dışı edilmesini istedi.

- Advertisment -