Ana SayfaManşetAhmet Vehbi’nin İstanbul notları

Ahmet Vehbi’nin İstanbul notları

Bu hafta Ahmet Vehbi’nin İstanbul notlarında; Çamlıca Kulesi’nın pahalı kafesi, toplu taşımada süren 65 kotasının anlamsızlığı, Beyoğlu Sineması’nda alıcılarını bekleyen Agnes Varda tişörtleri, İstanbul’un en bayat dört dolandırıcılık numarası, hep dolu olan cam şişe kumbaraları ve self servis mekânlarında devriye ihtiyacı var.

Çamlıca Kulesi iyi, ihalesiz verilen pahalı kafesi kötü

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download.jpg

Büyük Çamlıca’daki radyo tv antenlerinin yarattığı görüntü kirliliği nihayet bitti, tüm antenlerin yerine geçecek olan Çamlıca Kulesi Küçük Çamlıca’da açıldı. Kule’nin restoranının ihalesiz olarak verilmesi de restorandaki yüksek fiyatlar da tepki çekti. Restoranda en fazla yarım saat oturma kuralı getirilmeli ve fiyatlar daha makul tutulmalıydı. Bu sayede daha çok kişi faydalanırdı.

Toplu taşımada 65 yaş ve kota sorunu

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:resized-23047-aa954cab65yasustuvatandaslar-1.jpg

Korona dolayısıyla 65 yaş üstüne getirilen toplu taşıma yasağı artık kaldırılmalı. Şu an İstanbul’da 1 milyondan fazla kişide sınırsız bedava kart var, bu yüzden belki de “izdiham çıkar” kaygısıyla yasak sürdürülüyor. Sınırsız bedava kaldırılmalı, ayda 150 biniş bedava şeklinde bir formüle geçilmeli ve 65 yaş üstüne toplu taşıma serbest bırakılmalı.

Ayrıca otobüslerdeki kota uygulamasına da son verilmeli. Bazı şoförler kotayı öne sürerek duraktaki yolcuyu almıyor ve bu da işine gücüne yetişmesi gereken vatandaşı sinirlendiriyor, zaman zaman kavgaya varan gerilim yaşanıyor. Otobüslerin tüm camları açık tutulmalı ve yolcu sayısı kotası da kaldırılmalı.

Beyoğlu Sineması’nda Almadovar, Agnes Varda tişörtü satılıyor

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-06-19 14.51.28.png

Batma aşamasındayken bağış kampanyasıyla yeniden toparlanan Beyoğlu Sineması bu kez de web sitesi üzerinden film afişi, yönetmen tişörtü (Pedro Almodovar, Agnes Varda vs) gibi hediyelik ürün satışına başlamış. İyi fikir. 

İstanbul’da en bayat dört dolandırıcı numarası

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download-3.jpg

İstanbul’da hâlâ devam eden birtakım dolandırıcılık örnekleri:

1. “Kardeş bakar mısın” diye lafa girip şehir dışından geldiğini, ortada kaldığını söyleyip para isteyenler. 

2. Elinde engellilere destek dergisi, kâğıt Türk bayrağı, Atatürk kartpostalı vs gibi şeyler tutarak bağış kılıfıyla para toplayanlar. 

3. Para bozdurma kılıfıyla sahte para verenler. Bu tipleri en yakın büfeye yönlendirin ki büfede sahte para cihazı varsa yakalanma ihtimali olsun.

4. “Gümrükte arkadaşım var, orijinal parfümleri ucuza veriyorum” diyen sahte parfüm satıcıları.

Cam şişe kumbaralar hep dolu, seyrek toplanıyor

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:XXL-1.jpg

Cam şişe kumbaraları geri dönüşüm anlamında çok faydalı, ayrıca cam şişe ve cam atıkların normal çöpten yalıtılması, çöpleri karıştıranları da bazı tehlikelerden koruyor. Fakat birçok noktadaki kumbaralar hep dolu. Maalesef seyrek toplanıyor. 

Self servis mekânlardaki başıboşluk

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:csm_AMA-NEW-IMAGE-30082018-3_91896beb87-1.jpg

Havaların ısınmasıyla fast food ve kahve zincirlerinin açık hava kısımları dolmaya başladı. Bu tip self servis (garsonsuz) mekânlardaki sorun bazı gençlerin maganda vari hareketleri. Ayağını başka sandalyeye koyanlar, kulaklıksız müzik dinleyen / video izleyenler, bağıra çağıra konuşan / kikirdeşen gruplar. Bu tipleri uyarmak için mağaza yetkilisi mutlaka arada bir devriye atmalı.

- Advertisment -