Ana SayfaManşetAhmet Vehbi’nin İstanbul notları; Taksim Camisi’nin tuvalet sorunu ve diğerleri

Ahmet Vehbi’nin İstanbul notları; Taksim Camisi’nin tuvalet sorunu ve diğerleri

Bu haftaki notlarda; Taksim Camisi’nin tuvalet sorunu, otobüslerin kutlama merakı, kaldırımdan giden Scooterlar, hızlı trenin hızla tükenen biletleri, Instagram’da fiyat paylaşmayan mekânlar ve pek iyi bir fikir olmayan giysi kumbaraları var.

Taksim Camisi’nin planlamasında hatalar var

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-06-05 08.16.23.png

Taksim’deki küçük mescit yetmiyordu, nihayet cami yapıldı ve açıldı. Mimari açıdan güzel olmakla birlikte planlamada hatalar var. Caminin tuvaleti Tarlabaşı Bulvarı’na bakan cephede, oysa ikinci bir tuvalet de İstiklal Caddesi’ne yakın tarafa yapılmalıydı ve ayrıca 24 saat de açık olmalıydı, turistler ve vatandaşlar için çok makbule geçerdi. Teşvikiye Camii de restorasyon sonrası yeniden açıldı, tuvalet eskiden olduğu gibi yine yeraltında, kapasitesi de arttırılmış, avludaki şadırvan ise duvar dibine alınmış. 

Otobüsler kutlama yapmasın, sadece gidilecek yeri göstersin

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-06-05 08.20.50.png

Geçen hafta İETT otobüslerinin önündeki ekranlarda yine bir şeyler yazıyordu, baktım “İstanbul’un Fethi kutlu olsun” diyor. Bu ekranlarda senelerdir düzenli olarak resmî ve dinî bayramlar kutlanıyor. Vatandaş ise bu durumdan şikâyetçi çünkü otobüsün nereye gittiği anlaşılamıyor. Bu ekranlar otobüslerin numarası ve güzergâhı için yapıldı, bayram seyran kutlaması yapılmamalı.

Scooterlerınızı kaldırımda sürmeyin!

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:scooter-sFK6_cover.jpg

Uber’in yasaklanarak taksicilerin rakipsiz bırakıldığı bir ülkede kiralık elektrikli scooterlar vatandaşa kısmen de olsa bir alternatif sunuyor. Ama kaldırımda sürülmesine de izin verilmemeli, yayaları rahatsız edenlere caydırıcı ceza getirilmeli. 

3D Secure’siz alışverişte çok mağdur var

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:unnamed-1.jpg

Online ticarette 3 D Secure kullanmayan yani sms şifresi istemeden satış yapan siteler var. Çok mağdur var, kredi kartı dolandırıcılığının bu denli yaygınlaştığı bir çağda BTK buna izin vermemeli. 

YHT’de bilet bulmak imkânsız!

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:unnamed-2.jpg

Yüksek hızlı trenlerde bilet bulmak imkânsız. Seferler artırılmalı, ayrıca çocuk ve yaşlı indirimleri gözden geçirilmeli. Çocuk ve yaşlılara her binişte % 50 indirim yanlış, ayda 2 kez % 50, sonraki binişler % 20 yapılabilir.

Giysi kumbaraları iyi fikir mi?

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:070320201159457454363.jpg

Belediyelerin giysi kumbaralarına atılan eşyaların durumu belirsiz. Bu kumbaraları birileri kurcalıyor ve beğendiği kıyafeti alıp diğerlerini sağa sola saçıyor. Eşyalar ziyan oluyor. En mantıklısı ikinci el kıyafetlerimizi etrafımızdaki birilerine vermek, kimseyi bulamazsak sosyal medyadan duyurarak da ihtiyaç sahiplerine ulaşabiliriz.

Instagram hesabında fiyat paylaşmayan mekânlardan uzak durun!

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:asirlik-balik-restaurant.jpg

Yasakların kalkması ve havaların ısınmasıyla birlikte dışarda yeme olayı yeniden başladı. Vatandaşlar kazık yememek için dikkatli olmalı. Instagram hesabında fiyat paylaşmayan, gönderilerde yorum olarak fiyat soranlara ise cevap vermeyen ya da “özel mesajla bilgi verilmiştir” yazan mekânlardan kesinlikle uzak durunuz.

- Advertisment -