Ana SayfaManşetAhmet Vehbi’nin İstanbul Notları

Ahmet Vehbi’nin İstanbul Notları

Ahmet Vehbi Şafak, 15 günde bir her Cumartesi İstanbul Notları’nı Serbestiyet’e yazacak. İlk notlarda Beşiktaş’ta yıkılan üst geçit, İstiklal’e konan banklar, ucuz baklava satan zincirler, Beltur’dan alınan hastane kantinleri var.

Beşiktaş’a Yeni Proje

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-19 00.53.48.png

Tam kapama sürecindeki sakinlikten faydalanan İBB Beşiktaş’taki viyadüğü yıktı ve viyadüğün altını senelerdir işgal eden kaçak kafelerden de kurtulmuş olduk. Şimdi İETT duraklarını da içeren yeni bir meydan oluşturulacakmış. Beşiktaş’ta ciddi bir otopark sorunu da var, keşke yeni projede buna da kafa yorulsa.

Köprüye Bayrak Saçmalığı

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-19 00.56.44.png

Şampiyon olan takımın bayrağının köprüye asılması uygulamasından artık vazgeçilmeli, futbolun bu denli önemsenmesi yanlış. Hatta ana arterlerde trafiğin görüş alanını engelleyen büyük bayraklara da izin verilmemeli. 

İstiklal’de Bank Açılımı

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-19 00.57.10.png

İstiklal Caddesi’nin Tünel tarafında İsveç Konsolosluğu’nun önüne, Meydan tarafında da Fransa Konsolosluğu’nun önüne oturma grupları konmuş. Gerçekten önemli bir ihtiyaçtı çünkü ikisi de buluşma noktası olarak kullanılan yerlerdi, artık gelecek kişiyi ayakta dikilerek beklemek zorunda kalmayacağız. 

Yaya Geçidi Tehlikesi

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-19 00.54.36.png

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet çeşitli farkındalık kampanyaları yapsa da yaya geçidinde yavaşlama kültürü bir türlü oturtulamıyor. Yaya geçitlerine kameralı hız denetimi sistemi kurulmalı, tabii bunun kurulması uzun süreceği için o zamana dek tüm yaya geçitlerine kasis yapılmalı. Süratli araba kullanan trafik magandaları kasis yöntemiyle yola getirilebilir.

Ucuz Döner’den sonra Ucuz Baklava

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-19 00.55.16.png

Son yıllarda türeyen döner zincirleri sayesinde vatandaş ucuz dönere kavuşmuştu. Bu yeni zincirlerin özelliği gramaja göre farklı fiyat alternatifleri sunmaları ve bunu da şeffaf bir şekilde görünür bir yere yazmalarıydı, bu sayede vatandaş kazık yemekten kurtulmuştu. Buna benzer bir gelişme de baklavada yaşandı. Fahiş fiyatlı meşhur baklavacılara karşı makul fiyatlı yeni baklava zincirleri sağda solda şube açmaya başladı. Halkın lehine bir gelişme.

Hastane Kantinleri Beltur’dan Geri Alınmamalı

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-19 00.57.52.png

Ülkenin tamamına yakınında kamu hastanelerinin kantinleri özel sektörün elindeyken ve fahiş fiyatlar vatandaşı mağdur ederken İstanbul’da İBB’nin gayretleriyle hastane kantinleri Beltur’a kazandırılmıştı. Şehir dışından hasta ziyaretine falan gelen birçok kişi İstanbul’da bu uygulamayı görünce şaşırıp hayran kalıyordu. Son seçimden sonra ise hastane yönetimleri Beltur’a zorluk çıkarmaya başlamış. Birçok hastanede Beltur kantinleri kapatılmış, belirsizlik sürüyormuş. Sağlık Bakanlığı İBB ile çalışmak istemiyorsa bile hiç değilse bu kantinleri AKP’li ilçe belediyelerinin bünyesindeki Beltur benzeri şirketlere vermeli. Hastane kantinleri eskisi gibi ihaleyle şahıslara verilirse soygun düzeni geri dönecek. Vatandaş çayı 2 lira yerine 5 liraya içecek.

- Advertisment -