Anasayfa / RÖPORTAJ / ÖZEL RÖPORTAJ | Ailesiyle Rakka’ya göç etti, örgütte görev aldı, pişman oldu Türkiye’ye dönüp hapis yattı. Eski IŞİD militanı örgütü anlatıyor

ÖZEL RÖPORTAJ | Ailesiyle Rakka’ya göç etti, örgütte görev aldı, pişman oldu Türkiye’ye dönüp hapis yattı. Eski IŞİD militanı örgütü anlatıyor

E.Ş. ailesiyle birlikte IŞİD'in ilan ettiği ‘Hilafet Devleti'ne kendi tabiriyle "hicret" etti. Rakka’da örgütün orta düzey kademesinde görev aldı. Ancak şahit oldukları karşısında fikri olarak örgütten koptu. Önce ailesini gizlice Rakka'dan çıkardı, sonra kendisi de Türkiye'ye sığındı. İki yıl hapis yattı. Kendisine yeni bir hayat kuran E.Ş., Serbestiyet'e kilise saldırısıyla yeniden hatırlanan IŞİD’i anlattı: "İktidar yanlış bir yöntem kullandı. İslamcı cemaatlere ya bana eklemleneceksin ya da marjinalleşeceksin dedi. Bu da muhalif İslamcı bazı gençleri İŞİD vb. örgütlere yönlendirdi.” “IŞİD’in genç dimağlara düşürdüğü şüphelere akademi hala cevap veremedi.”

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın