Ana SayfaSeçim 2023ÖZEL HABER | Bingöl’de Erdoğan’ın eski mesai arkadaşı, AK Parti belediye başkanı,...

ÖZEL HABER | Bingöl’de Erdoğan’ın eski mesai arkadaşı, AK Parti belediye başkanı, Saadet kontenjanından CHP adayı

Bingöl’ün AK Partili eski belediye başkanı Serdar Atalay, CHP listelerinden seçimlere girecek 24 Saadet Partili adaydan biri. 2009- 2014 yılları arasında kentte belediye başkanlığı yapan Atalay, Recep Tayyip Erdoğan döneminde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Erdoğan’ın mesai arkadaşıydı. Atalay, Serbestiyet’e konuştu: “AK Parti güç kaybediyor, kopan seçmen, adaylığım nedeniyle Millet İttifakı’na yönelecek.”

Serdar Atalay, beş yıllık belediye başkanlığı deneyiminden sonra 2014 yılında yeniden aday gösterilmeyince AK Parti’den istifa edip Saadet Partisi’nden başkan adayı olmuş, ancak seçilememişti. Aradan geçen dokuz yıldan sonra siyasete geri dönen Atalay, CHP 1. sıra adayı olarak eski partisine karşı yarışacak.  

Üç milletvekili çıkaran Bingöl’de Atalay’ın rakipleri, halen iki milletvekilliği bulunan AK Parti’den Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Çoşku ile halen bir milletvekilliği bulunan HDP’den (Yeşil Sol Parti) Ömer Faruk Hülakü, Cemile Turhallı Balsak ve Faruk Aris.

Bingöl’de yarışacak öbür partiler MHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi.  

Atalay’ın adaylığı, siyaset sahnesine girmesinden sonra tüm seçimlerde kentte birinci parti çıkan AK Parti’nin Bingöl’deki kaderini nasıl etkileyecek?

Serbestiyet’e konuşan Atalay’a göre AK Parti kentte güç kaybediyor ve kendi adaylığı bu eğilimi güçlendirecek:

“AK Parti’den kopan seçmenler adaylığım nedeniyle Millet İttifakı’na yönelecek”

“Şu an yaptırdığımız anketlere göre biz oran olarak yüzde 20’nin üzerinde görünüyoruz. Kentteki vekil yarışı HDP, Millet ittifakı ve Cumhur İttifakı arasında birer olacak şekilde sonuçlanacak. HDP bir miktar bizden daha önde. AK Parti de oy kaybediyor. Yerel dinamikler, MHP ve Yeniden Refah Partisi’nin kentte aday göstermesi gibi etmenler var. Yıpranmışlıklar, genel gidişat, ekonomi ve adaletsizliği de eklediğimizde toplumda bir gaz birikimi oldu ve bu sandığa yansıyacak.“

Atalay, aday tercihlerinin de kentte AK Parti’ye kaybettireceği kanaatinde:

“Genç ilçesinin listede yer almamasına dönük bir tepki var. Solhan ilçesine de 3. sırada yer verildi ama kazanma şansı yok. Bunlar AK Parti’nin güçlü olduğu ve yüzde 60-70 oy aldığı ilçelerdi. Oralarda bir taban kayması var. Benim geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış olmam oyların bir kısmının bize gelmesini sağlayacak. Bize mesafeli olanlar da MHP ve Yeniden Refah Partisi’ne geçecek.“

“Bingöl’de Erdoğan-Kılıçdaroğlu yarışı başa baş geçecek“

Kendisinin Saadet Partisi’nden aday olduğunu, partisinin ittifak tercihinden dolayı CHP listelerinden yarışacağını kaydeden Atalay, adaylığının Millet İttifakı için avantaj sağladığını ifade ediyor.

“Biz bir alternatif oluşturduk. Şahsi olarak deneyimlerim ve belediye dönemindeki hizmetler açısından bize karşı bir sinerji oluştu. Adaylığın ilan edilmesinin üzerinden 2-3 gün geçmedi neredeyse telefonum bloke olacak gelen aramalardan. İktidar değişimini öngörerek bizlere çok ciddi destekler vermeye başladılar. Bize avantaj oldu. Ama AK Parti’nin iç dengeleri açısından handikap oldu. Zaten genel gidişattan dolayı da oluşan bir kitlemiz vardı. Millet İttifakı’nın yüzde 15‘lerde bir potansiyeli vardı, bizim adaylığımız da eklenince bu yüzde 25’lere vardı diyebiliriz.”

Kentin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki muhtemel tavrını da değerlendiren Atalay, şu an için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine 5 puanlık bir fark olduğunu, fakat seçime kadar bu farkın kapanacağını söylüyor: “Seçime kadar bu başa baş bir hal alacak. HDP tabanı blok olarak oy veriyor. HDP’nin yüzde 27’lerde bizim de yüzde 25’lerde bir kitlemiz var. Toplamda Kılıçdaroğlu’na yüzde 50’yi bulan bir desteğin olacağına inanıyoruz. Bu seçimlerde Bingöl adına bir sürprize imza atacağız.”

- Advertisment -