Ana SayfaYazarlarDeğişik bir değişiklik anlayışı

Değişik bir değişiklik anlayışı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu oyuncu değişikliklerini ’maçın gidişine/duruma göre değil baştan kurguladığı bir şeylere göre yapıyor bence. Son maçta takımın en verimli adamı  Rodrigez’in yerine Melo’yu maça dahil etmesi bunu göstergesi olsa gerek.

 

Bu teknik direktörlük denilen şeyin zalim pırıltısı Hamza Hamzaoğlu’nu da etkiliyor. Bunu anladım. Son Rodrigez yerine Melo’yu oyuna alma-hamlesi-düşüncesinin de böyle bir gerekçesi olsa gerek; Eskilere gözdağı verip-Burak, Sneijder v.b.- zamansız ve yersizce saha kenarına almak eskilere de aynı zamanda-mesela Melo’ya-vazgeçilmez olduklarını göstermeyi denemek. Dahası  eskilere ‘’direnç koymak yerine bana bağlı hale geleceksiniz! Bir tek tercihiniz olabilir o da bnenimle iyi geçinmek!’’

 

Yaptığı basın toplantısında; ‘Burak ile aramda problem olduğu söyleniyor! Onu hırslandırmak için ilk kadroda forma vermedim ama oyuna girdikten sonra yaptıkları ortada. Demek ki haklıymışım… Burak bir maçta sakat sakat oynamak istedi kendinse oynanması gerektiğini ilettim ama beni dinlemedi. Oyuna girdikten birkaç dakika sonra sakatlandı ve bana hak verdi!

 

 Burak gibi bir oyuncuyu-bu oyun kurgusu içinde Galatasaray’ın vazgeçilmezidir bana göre-motive etmenin yolu kenarda bekletmek olamaz. Duygu yüklülüğü başka bir yolla daha verimli hale getirilebilir. Oyundan alındığı anlardaki tepkisi yenilir yutulur olmayabilir. Hatta yanlış da buluyorum. Ama Burak gibi bir oyuncu sahada tutularak da motive edilir. Biter maç ve kasetler üzerinden oyuncusunu tekrar tekrar eğitebilirsiniz! Hele ki Sneijder gibi üst düzey top oynama! İsteğiyle dolu bir profesyonele sahipseniz ona da yetkenizi/gücünüzü göstermenizin yöntemi zamansız oyundan almalar olamaz.-Oyundan almaların ne kadar zamansız/yersiz olduğunu geçtiğimiz maçlar/skorlar gösterdi zaten-Oyundan çıkarken tepki gösteren isimlere genç Emre’yi de ekleyelim. Neredeyse oyundan aldığı bütün isimler Hamzaoğlu’nun elini sıkmıyor/yüzüne bakmıyor kenar çizgisini geçince.

 

Bu bin profesyonel maç oynamış/katılmış/izlemiş oyuncuların bir bildiği olmalı… Keşke bunu biz de biliyor olsak…

 

Sabri için bu kadar olumlu ve yaratıcı Sneijder için de bu kadar ketum olamazsınız. Tamam Sneijder bir Hagi değil. Ama elinizdeki Hagi modeline en yakın oyuncu. Kaldı ki Hagi’nin etrafının kimlerle donanmış/donatılmış olduğunu unutmayalım.-Ergün/Okan/Emre/Tugay/K.Hakan…- O ve daha başka nedenlerle Sneijder’e geniş oyun alanı açacak bir kurguyu tercih etmek ce mesela onu sürekli serbest oynayacağı bir pozisyonda tutmak en iyisi olmalı.

 

Bursaspor Süper Kupa maçını anımsayalım; Kenarda Yasin destekli Saneijder/Podolski işbirliği ve bunlara Burak katkısıyla Timsahları dize getirmişken ilk iki süper lig maçında-Sivasspor ve Osmanlıspor karşılaşmaları- bu hattın duyarlılığı ve isteğiyle ‘ne alemi vardı ne de yeri bence.

Hamzaoğlu’nun tüy diktiği yer-sükutu hayale uğradığım an- takımın bütün tıkanmışlığında öncesi Real disiplinine dayanan ve takımı ileriye taşıyabilen tek adamın, gencecik Jose’nin yerine dişi tırnağıyla uğraştığı Melo’yu oyunun en kritik anında sahaya sürmesi. Melo ile ilgili kaygılarının sona ermiş olmasına mı bağlayalım bunu yoksa ‘’takım/taktik kurgunun!’ dışında başka ‘durum/kurgulara mı?’

 

Rodrigez oyunda bulunduğu o bir saat içerisinde takımın ve sahanın en çok koşan adamı olduğu gibi pas trafiği açısından da en doyurucu istatistiğe sahip futbolcusuydu. Hamzaoğlu Rodrigez’e; ‘’İstediğin kadar verimli ol forma aslanın ağzında!’’ mı demek istiyor acaba? Ya da ‘’Bak Melo ne kadar sürtüşürsek sürtüşelim sana hep şans veriyorum ona göre akıllı ol ve yararlı ol!’’ mu demek istiyor?

 

Belçikalı oyuncu Jason Denayer Galatasaray maçını tribünden izleyenler arasındaydı. Sarı-Kırmızılılar anlaşmak istedikleri stoperi Osmanlıspor maçına da davet etmişler. Jason Marsilya ile de görüştüğünü söyleyip anlaşma kapısını açık bırakıp ülkesine geri döndü. Dilerim bu transfer gerçekleşir.

 

Şunu düşünüyorum; Hamzaoğlu’nun Rodrigez Melo değişikliği maç başlamadan kafasında kurduğu bir şeydi.-Yaptığı bütün oyuncu değişiklikleri gibi- Acaba Denayer için nasıl bir kurgu içinde?

 

 

 

- Advertisment -