Ana SayfaYazarlarPereira, Van Persie ve yedek kulübesinin ağırlığı

Pereira, Van Persie ve yedek kulübesinin ağırlığı

Pereira  için ‘’elindeki not defterine doğru notlar alıyorsa bir daha başkanın gadrine uğrayan teknik direktör modeli geri gelmez buna hepimiz seviniriz!’’ mealinde şeyler yazmıştım. Bu kez Vitor Pereira’ya uyarı ‘’Şeref Tribünü’nden değil yedek kulübesinden geldi.

Şimdi baştan bir saptama/ayrıştırma/karşılaştırma yapalım;

Van Persie ileri merkezde Q7 kenar forvet.

Van Persie isabetli yer tutuş ve teknik Q7çalımlar ve dağınıklık

Van Persie profesyonel görev adamı Q7 şovmen ve gönül adamı

Van Persie plase Q7 trivela

Van Persie bağ şarabı Q7 biralama

Van Persie kaptan Q7 Çarşı

Van Persie soğukkanlı Q7 asabi

Uzatmak mümkün ama her şeyi karşılıyor yazdıklarımız aslında. Her başlık iki futbolcu için de yeniden bir öyküleme yapabilirliği artırıyor.

Van Persie hazır değildi Fenerbahçe’ye geldiğinde. Titiz bir 30 gün geçirdi takımdan ayrı düz koşularda. Hazır olmak titizliğinin göstergesiydi. Hazır olmadığı anlarda da sahaya sürdüler Persie’yi ama sırıtmadı. İnce ve atletik vücudunun güç eksiğini tamamlamak üzere çalıştı/didindi. Diğer Hollandalı gibi- Dirk Kuyt- çalışkan bir adamdı ama o hep hazır ve nazırdı. Takımın gerektiği her yerinde vardı ve hiç aşağılarda oynamadı; vasatın altına kesinlikle düşmedi. Van Persie Kuyt’tan daha çok beklenti yaratan bir futbolcu/golcü olarak transfer edildi. Son vuruşlarda Webo, Weah, Emenike krizlerini yaşarken akıldan geçtiğinde Fenerbahçelilerin yüzünü güldüren bir isimdi. Pazarlık değil mezarlık adamdı. Yukarıda yazdığımız bütün özellikleri taşıyordu. İki maç didindi araya güzel bir gol sıkıştırdı ve oynamaya devam etti. Avrupa Kupası’nda ve ligdeki maçlarda dalıp/yırtıp top tutmadı defans dağıtmadı ama-onu Bursaspor’dan alınan… yapıyordu fazlasıyla-iyi goller attı gerekli sayılar kaydetti Fenerbahçe’deki kariyerine. Uçarak gol atacağı günler de gelecek belli ki.

Geçen gün oynan Bursaspor maçında yedek soyunduruldu Van Persie. Mücadele yoğunluklu geçecek maç için Pereira tarafından uygun bulunmamış olacak ki kenarda tutuldu uçan Hollandalı. Gerçi o maçın ‘kulübesinde Gökhan Gönül Ve Caner de yanındaydı Persie’nin. Kora kor ve sıkı kapışmayla geçen maçın 60. Dakikasında oyuna dahil oldu Van Persie. İşte mevzuu da tam bu anda yaşandı. Talimatlarını oyuncusuna antrenörle ileten Pereira motivasyonu artırmak için oyuncusunun yanına çizgiye yanaştı ve bir şeyler söylemeye çalıştı. Van Persie hocasına kulübeye geçmesini işaret etti. Ya da ‘ben zaten kulübede talimatları antrenörden aldım!’’ dedi. Girdi ve iki dakika sonra golünü attı. Maç sonrası yaptığı açıklama da sıkıydı; ‘’Samimi olacağım yedek kulübesinde oturmak moralimi bozmadı değil!’ Pereira ise olaya soğukkanlı yaklaştı; ‘’Her oyuncu sahada olmak ister. Onun oynama isteği kazancımızdır. Genel durumlarını izliyor öyle karar veriyorum!’ İkisi aynı fikirde değil ama ikisi de kazanmış durumda. Ve Van Persie küsen darılan gerilen değil işini yapıp haklılığını ortaya koyan bir titizlik olayı olarak geçecek kayıtlara…

Dileriz Van Persie ‘düşmeden’ oynar ve böyle bir durum daha yaşanmaz. Yoksa hem bizim hem Avrupa ligindeki hali bir başkan ayarı gerektirecek gibiydi Fenerbahçe’ye.

-Unutmayalım. Fenerbahçe’nin kötü giden bir maçında kulübeye teknik direktör İsmail Kartal’a şöyle bir uyarı gelmişti tribünden; ‘’Söyle o İsmail’e…!’’-

 

Yarın; Quaresma ve Hababam Sınıfı

 

- Advertisment -