Ana SayfaHaberlerGündemAğrı’dan deprem bölgesine yardım: BBP’li Tutak belediyesi gönderdi, HDP’li Patnos belediyesi gönderemedi

Ağrı’dan deprem bölgesine yardım: BBP’li Tutak belediyesi gönderdi, HDP’li Patnos belediyesi gönderemedi

HDP, Patnos Belediyesi’nin deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştığı yardım aracına kaymakamlık tarafından el konulduğunu duyurdu. Yaşanan engellemeyi doğrulayan Patnos Belediyesi Eş Başkanı Müşerref Geçer, yardım gönderen belediyeleri hatırlatarak “Neden sadece biz engelleniyoruz” diye soruyor.

HDP’nin kayyumla yönetilmeyen altı belediyesinden biri olan Ağrı Patnos Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli büyük depremden zarar gören yurttaşlara ulaştırmak istediği yardım tırı engellendi. İçinde iki gündür toplanan gıda, giysi ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerinin olduğu tır yola çıktıktan kısa bir süre sonra ilçe merkezinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Gerekçe olarak deprem bölgesine gönderilecek yardımların tek elden toplanması kararı gösterildi.

HDP engellemeyi duyurdu

Tır, taşıdığı malzeme boşaltıldıktan sonra belediye yetkililerine geri verildi. HDP, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşananları duyurdu:

“Ağrı Patnos belediyemizin deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştığı yardım aracına kaymakamlık tarafından el konuldu. Dayanışmayı engellemek telafisi mümkün olmayan etkiler yaratır. Dayanışmaya engel olmayın!”

Patnos Belediyesi Eş Başkanı Müşerref Geçer yaşananları Serbestiyet’e şöyle anlattı.

“Halkın desteğiyle kampanyamızı başlattık. Büyük ilginin olduğu kampanya sonucu elektrikli soba, battaniye, çocuk bezi ve gıda gibi birçok temel ihtiyaç malzemesi topladık. Doldurduğumuz tırı belediyemizin önünden uğurladık. İçinde ilçe yöneticimiz ve belediye meclis üyemiz de vardı. Araç, Patnos içinde iken kolluk kuvvetleri tarafından durduruldu. Arkadaşlarımız indirildi ve aracımız kaymakamlığın yardım toplama merkezine götürüldü. Araçtaki malzemeleri orada indirip aracımızı geri gönderdiler.”

Patnos’a komşu Büyük Birlik Partili Tutak Belediyesi’nin yardımları doğrudan gönderdiği bilgisini veren Geçer, neden sadece kendi yardımlarının engellendiğini soruyor:

“Birçok belediyenin, özellikle bugün Tutak Belediyesi’nin yardımları giderken neden Patnos Belediyesi’nin yardımları engellendi diye soruyoruz. Bugün orada insanların ihtiyacı olan temel gıdaların bir an önce yetişmesi gerekirken bu tarz engellemelerin olması ne insani ne de vicdanidir.”

- Advertisment -