Ana SayfaHaberlerCHP’nin Van kampı öncesinde kentteki cadde ve sokaklara AK Parti afişleri asıldı

CHP’nin Van kampı öncesinde kentteki cadde ve sokaklara AK Parti afişleri asıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile partili tüm belediye başkanlarının Van'da gerçekleştireceği çalıştay için CHP’liler Van’da buluştu. Dünden (26 Mayıs) itibaren kentin cadde ve sokaklarına AK Parti bayrakları, belediyeye ait bilboardlara ise 'Menderes' temalı afişler asıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Van’da 29 Mayıs’a kadar sürecek olan CHP kampı başladı. CHP’nin 11’i büyükşehir olmak üzere toplam 248 belediye başkanı, il ve ilçe yöneticilerinin katılacağı üç günlük kampın ana gündemi belediyelerin 3 yıllık faaliyetlerinin değerlendirmesi ve  2023 seçimleri olacak.

Kentin caddeleri AK Parti bayrakları ile donatıldı

Bugün esnaf ziyaretleri ile başlayacak olan çalışmaların öncesinde AK Parti il teşkilatı kentteki caddelere parti bayrakları astırdı. Özellikle Kılıçdaroğlu’nun havalimanından çıktıktan sonra geçeceği güzergahtaki tüm yollar AK Parti bayrakları ile donatıldı. Parti bayrakları, CHP’nin kurultay yapacağı otelin önüne de asılmak istendi. CHP’liler girişime tepki gösterdiler ve yapılanları kışkırtma olarak nitelediler.   

Bilboardlar Adnan Menderes ve 27 Mayıs darbesine ilişkin görsellerle dolduruldu

Kentte bulunan Van Büyükşehir Belediyesine ait billboardlara 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilen dönemin başbakanı Adnan Menderes temalı afişler asıldı. Afişte Menderes’in idam haberinin yer aldığı gazetenin ön sayfasına yer verildi. CHP’liler buna itiraz ettiklerini, ancak AK Parti’li olduğu belirtilen grup tarafından billboardlara Menderes temalı afişlerin  asılmasına polisin müdahale etmediğini belirtti.

CHP’li Torun: “Ziyaretimiz rahatsızlık yarattı”

Çalıştayın detayları hakkında basın mensuplarına bilgi veren CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, yaptıkları ziyaretin kentte büyük bir teveccüh ile karşılandığını söyledi. Kentte AK Parti bayraklarının asılmasına ve çalıştayın yapılacağı otelin önünde de asılmak istenmesine değinen Torun şöyle konuştu:

“Ziyaretimizin iktidar cenahında büyük bir rahatsızlık oluşturduğunu görüyoruz. Önce, çalıştayımızın tanıtımı için ana caddelerdeki bilboard anlaşmalarımız iptal edildi. Ayrıca bazı bölgelerdeki afişlerimiz sökülmeye çalışıldı. Ardından dün gece, toplantı otelimizin önünde, siyasi ahlakla bağdaşmayan bir provokasyonla karşılaştık.”

Otelin önüne AK Parti bayraklarının asılmak istenmesini tahrik girişimi olarak yorumlayan Torun şöyle devam etti:

“İktidar partisi mensupları, otelimizin önüne parti bayrakları asarak bizleri tahrik etmeye çalıştı. Ancak, partililerimizin sağduyusuyla bu provokasyonu boşa çıkardık. Sadece bir şey söylemek isterim: Tek başına bu durum bile, iktidarın artık ne kadar aciz, ne kadar çaresiz olduğunu görmek açısından yeterlidir. Bu tahriklerin, bu baskıların hiçbiri, bizi asla yolumuzdan çeviremeyecektir.”

Bugün, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da olduğu CHP heyetleri farklı kollardan esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Saat 16.00’da kente gelecek Kılıçdaroğlu da Van Ferit Melen Havalimanı’nda karşılanacak.

- Advertisment -