Ana SayfaHaberlerGündemEvlerini Deyrezor’da savaş, Adıyaman’da deprem yıktı

Evlerini Deyrezor’da savaş, Adıyaman’da deprem yıktı

Adıyaman’da evleri yıkılanların arasında Suriyeli El Adbullah ve El Ramadan aileleri de var. Atatürk Bulvarında kurdukları bir naylonun altına sığınan toplam 14 kişilik iki aile, sekiz yıl önce Suriye’de Deyrezor’da savaştan yıkılan evlerinin bu sefer de depremden yıkıldığını söylüyor.

Adıyaman’da arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kentteki binlerce bina ya yıkıldı ya ağır hasar aldı. Burada çadırlar yeni yeni kuruluyor. Evleri yıkılan veya hasar görenler şimdiye kadar derme çatma çadırlarda veya arabalarda kaldı.

Adıyaman’da evleri yıkılanların arasında Suriyeli El Adbullah ve El Ramadan aileleri de var. Atatürk Bulvarında kurdukları bir naylonun altına sığınan iki aileden 14 kişi arasında çocuklar ve engelliler de var.

Aileler, Suriye’nin Deyrezor kentindeki evleri 8 yıl önce savaşta yıkılınca Türkiye’ye göç etmiş.

İnşaatlarda çalışan Abdullah, zorluklarla kurdukları düzenin depremle yerle bir olduğunu söylüyor:

“İki defa düzenimiz bozuldu. Şu an dışarda kaldık, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah herkese yardımcı olsun.’’

Başka bazı aile üyeleriyle de konuştuk:

Hüseyin: “Ülkemde mühendistim. Ama oradaki baskılara dayanamadık. Ekonomi kötüydü, zulüm ve savaş vardı. Eğitim yok, adalet, hukuk yok. Burada yıllardır çalıştık toparladık ama deprem her şeyi sıfırladı. Soğukta evsiziz. Allah yardımcımız olsun. Türkiye’nin de yardımcısı olsun. Tek başına mücadele etmesi zor, BM ve diğer ülkeler yardım etmeli.”

Vahide: “Suriye’de öğretmendim. Savaştan sonra buraya geldik. Kendimizi kurtardık. Savaş her şeyi bitirdi. Şükürler olsun ki Türkiye’deyiz. Allah razı olsun herkesten. Depremden ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bekleyeceğiz biz de. Umarım her birimiz kurtuluruz.”

- Advertisment -