Ana SayfaÖZEL HABERKılıçdaroğlu, 247 CHP’li belediye başkanıyla Van’a gidiyor: Vanlılar ziyarete ne diyor?

Kılıçdaroğlu, 247 CHP’li belediye başkanıyla Van’a gidiyor: Vanlılar ziyarete ne diyor?

Geçen ay Diyarbakır’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27-28 ve 29 Mayıs’ta aralarında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da olduğu 11 büyükşehir belediye başkanı ve 236 belediye başkanı ile Van’a çıkarma yapacak. CHP heyeti üç gün boyunca sivil toplum kuruluşları ve halkla biraraya gelecek. Ziyarete bir hafta kala Van’ın nabzını tuttuk.

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu: “CHP, bu kentin sosyolojik bir gerçeği olacak artık”




Seracettin Bedirhanoğlu- CHP Van İl Başkanı

“Son dönemlerde üye sayımızda yüzde 200 civarında bir artış var. Her ay ortalama 800-1000 arasında yeni üye kazandırıyoruz partimize. Yapılan anketlere göre de kentte hızla büyüyoruz.

“Seçmen nezdinde CHP bir alternatif olarak görülüyor”

“Van, hinterlandıyla beraber 7-8 milyonu barındıran bir kent. Siirt, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Muş buradan etkileniyor. Van’ın böyle bir etkileşim alanı var. Böylesi büyük bir çalıştayın kentte yapılması yerel ve genel seçimlerde kentin durumunu etkileyecek. Yine ziyaretin kentin turizmine büyük katkıları olacaktır.

“Kent ikili bir yapı arasında sıkışmış kalmış. Artık yeni bir alternatif çıkıyor. Seçmen nezdinde bunun CHP olduğu görülüyor. CHP, bu kentin sosyolojik bir gerçeği olacak artık.

“CHP döneminde kayyum hadiseleri son bulacak’’

“Genel başkanımızın kayyum politikalarına karşı tutumu açık. Kayyum politikalarının demokratik veya anayasal bir hadise olmadığını söylemişti. Bir hak gaspıdır. Seçilmiş belediye başkanını görevden alıyorsun, yerine vali, kaymakam veya başka bir şahsı görevlendiriyorsun. CHP iktidarında kesinlikle kayyum hadisesi sona erecektir. Yine KHK gibi sosyal adaletsizliğe neden olan hadiseler de son bulacak. Türkiye’de yeniden demokratik bir inşa süreci başlayacak.”

Vanlılar ziyarete ne diyor?

Ziyaretle ilgili Van sokaklarında hem umut hem şüphe var.

Zeki Duman (Esnaf):

“İrademizi cezaevine koymaya destek vermek yerine daha iyi şeyler yapabilirdi. Şu anda Selahattin Demirtaş Kürtleri temsil eden bir siyasetçi. Sıradan bir vatandaş değil, cumhurbaşkanlığı için aday olmuş ve ciddi oy almış biri. Demirtaş, CHP’nin oylarıyla cezaevine girdi.”

“Her şeye rağmen CHP ziyaretinin katkısı olacaktır. Barışa götürecek bir adım olursa sevindirici olur bizim için. Ancak pek umudumuz yok. Çünkü kim iktidara gelirse Kürtler üzerinden siyaset yapıyor. Tüm partiler seçim zamanı ‘Kürt kardeşlerim’ diyor ama seçimler bittikten sonra Kürtler düşmanları oluyor. Kürtler kimseye düşman değil, tarihte de olmamış. Şimdi CHP tüm belediye başkanlarıyla gelecek. Niye daha önce gelmediler de seçim arifesinde geliyorlar?”

Yahya Adıyaman (35-Köy Korucusu):

“Bir aşiret ferdi olarak bu sefer  CHP’nin iktidar olmasını istiyorum”

“CHP’nin Kürtlerin yaşadığı yerlere gelip dertlerini birebir dinlemesi CHP için daha iyi olacaktır. Doğu Anadolu’nun sokakları AK Parti’den gerçekten bıkmış ve erken bir seçim bekliyor. Erken bir seçimde hepimizin gözü CHP’de ve CHP’nin bu sefer iktidar olmasını istiyoruz. Bunu bir aşiret ferdi ve bu bölgenin bir insanı olarak istiyorum.”

“CHP’nin bugün gelip sokaklarda birebir gezmesi bizim için çok iyi. Bu konuda CHP’ye destek veriyoruz. Daha sıklıkla yapması lazım bu ziyaretleri. Hakkari’ye, Şırnak’a, Diyarbakır’a gitmesi lazım. Kürtler artık AK Parti’ye hiçbir konuda güvenmiyor. Ben bir vatandaş olarak hiçbir politikasına inanmıyorum. Sadece milleti kandırıyorlar. Zaten bunların son dönemleridir. Bu da CHP için büyük bir fırsat. Kendini Kürtlere iyi anlatmalı. Türklerle Kürtlerin bir sıkıntısı yok. Benim annem Türkçe bilmiyor bugün, kendini mahkemede kendi anadilinde savunması kadar normal bir şey yok. Üniversitelerde yine anadilde eğitim olmalı kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için. CHP’nin de yargıda, eğitimde ve sağlıkta anadilimize yer açması lazım.”

“Gelip ne yapacak burada?

Dırbaş Aksak:

Dırbaş Aksak

“CHP’nin bu kadar şehir arasında Van’a mı gelmesi lazımdı? Neden Van’a geliyor? Milletvekillerimiz CHP’nin eliyle tutuklandı. Gelip ne yapacak burada?”

- Advertisment -