Ana SayfaÖZEL HABERVan'da 80 yaşında tutuklanarak hapse atılan Makbule Özer tahliye edildi

Van’da 80 yaşında tutuklanarak hapse atılan Makbule Özer tahliye edildi

Van’ın Edremit ilçesinde “örgüte yardım etmek” iddiasıyla mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezası sonrası eşi Hadi Özer ile beraber 9 Mayıs'ta tutuklanan 80 yaşındaki Makbule Özer, Adli Tıp Kurumu'nun raporunun ardından bugün (7 Eylül) tahliye edildi

Tutuklu olduğu sürede sık sık rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Özer’in cezaevinde tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayacağı belirtiliyordu.

Avukatları, Özer’in sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi için yetkili savcılığa başvurmuş ve başvuru sonrası Özer, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmişti. Özer’in hafta içinde gerçekleşen Adli Tıp işlemlerinin ardından tahliye edilmesine karar verildi.

Serbestiyet’ e konuşan Özer’in avukatı Dilan Kurt, daha önce yaptıkları cezanın konutta infazı yönündeki talebinin red edildiğini söyledi. Başvuru yaptıkları Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) Özer’in cezasının infazının bir yıl ertelenmesine karar verdiğini söyleyen Kunt, bu başvuruyu süreç bittiğinde de tekrarlayacaklarını dile getirdi. Kurt, Makbule Özer ve eşi Hadi Özer ile ilgili AYM’ye başvuru yaptıklarını ve bu süreci de takip ettiklerini söyledi.

Konuştuğumuz Özer’in oğlu Medeni Özer ise tahliye kararı için mutlu olduklarını ve annesini Van T Tipi Cezaevi’nden aldıklarını söyledi.

Makbule Özer’in 78 yaşındaki eşi Hadi Özer’in tutukluluğu ise devam ediyor.

- Advertisment -