Ana SayfaHaberlerVan’da Erdoğan’ın ziyareti için ‘olağanüstü’ hazırlık

Van’da Erdoğan’ın ziyareti için ‘olağanüstü’ hazırlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün (11 Haziran) Van’da katılacağı miting için olağanüstü önlemler alındı, bütün vatandaşlar SMS’le mitinge davet edildi. Van merkeze gelmek isteyen kamu çalışanları için ücretsiz servis imkânı sağlanırken ana caddelere bağlanan tüm ara yollar kamu kurumlarının araçları ile kapatıldı. Erdoğan’ın ziyaret edeceği güzergâhtaki yollar ve kaldırımlar yenilendi, şehirdeki tüm sokak ve caddeler Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile donatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (11 Haziran), CHP’nin 27-29 Mayıs tarihlerinde 248 belediye başkanı ile kamp yaptığı Van’da 154 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirecek. Kentteki Beşyol Meydanı’nda saat 15.00’te yapılacak tören öncesi kentte yoğun çalışmalar yapıldı.

Kentteki ana caddelerde bulunan kaldırımlara polis bariyerleri dizildi. Bariyerlerde Eskişehir, Şanlıurfa, Batman ve daha birçok kentin ismi yer aldı. Ayrıca güvenlik için diğer kentlerden polis takviyeleri gerçekleştirildi. Ana caddelere bağlanan tüm ara sokakların giriş çıkışları Van İl Emniyet Müdürlüğü’nün araçlarıyla kapatıldı. Bunun için gerekli araç sayısı yetersiz kalınca belediye, karayolları ve DSİ gibi kamu kurumların iş makinaları devreye sokuldu.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret edeceği güzergâhlardaki kaldırım ve refüjlerde günler öncesinde temizlik ve yenileme çalışmaları yapıldı. Kentin neredeyse tüm cadde ve sokakları AK Parti flamaları ve bayraklar ile donatıldı. Kentteki tüm billboardlara Erdoğan’ın yapacağı ziyarete ilişkin afişler asıldı.

Şehir merkezine giren yollar kapatıldı

Törene saatler kala kente giden Cumhuriyet ve Sıhke gibi ana caddeler trafiğe kapatıldı. Trafiğin tıkanmasına neden olan bu uygulama sonucu şehir merkezine gelmek isteyen yurttaşlar kilometrelerce yolu yürümek zorunda kaldı.

Muhalif basın akredite edilmedi

Törene 3 gün kala programı takip edecek gazeteciler için akreditasyon başvuruları açıldı. Açıklanan listede hiçbir muhalif basın kuruluşu ile gazetecinin olmaması dikkat çekti. Yerel ve ulusal gazetecilerin olduğu 106 kişilik listede Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi merkezli yayın yapan Rûdaw TV ve K24 kanalları da yer almadı.

Vatandaştan AK Parti İl Başkanı’na: Yazık ettiniz

Törene davet için esnaf ziyaretleri gerçekleştiren AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile bir esnaf arasında yaşanan diyalog sosyal medyada gündem oldu. Türkmenoğlu ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapacağı Beşyol Meydanı’ndaki törene davet için esnafı ziyaret etti. Ancak ziyaret esnasında yurttaşlar kendisine, “Yaşadığımız krizin sahibi partinizdir. Bizi perişan ettiniz” diyerek tepki gösterdi. Türkmenoğlu cevaben, “Siz görüşünüzü belirtin” diye karşılık verdi. Esnaf ise “Durumumuzu sordunuz biz de söyledik. Bizi perişan ettiniz. Bize yazık ettiniz. Esnaf ne haldedir” diyerek tepki göstermeye devam etti.

Otomatik sesli mesajlar kullanıldı

Yine mitinge günler kala katılımı arttırmak için kentteki tüm yurttaşlar kısa mesajlar ve otomatik sesli aramalar ile mitinge davet edildi. İlçelerden Van merkeze gelmek isteyen kamu çalışanları için ücretsiz servis imkânı sağlandığı belirtildi. Kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin miting öncesi iptal edildiği de gelen bilgiler arasında.

Van HDP Milletvekili Muazzez Orhan ise sosyal medya hesabından, bugün yapılacak mitinge ilçelerde görev yapan korucuların getirildiğini duyurdu.

- Advertisment -