Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | CHP’nin Van çalıştayı sürüyor: "Bize gelen en büyük eleştiri...

ÖZEL HABER | CHP’nin Van çalıştayı sürüyor: “Bize gelen en büyük eleştiri bugüne kadar neden gelmediğimiz yönünde”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Van’da dün, (27 Mayıs) başlayan ve 247 CHP’li belediye başkanının katıldığı çalıştay devam ediyor . Dün yapılan esnaf ziyaretleri ile başlayan çalıştay bugün basına kapalı toplantılarla ve basın açıklamaları ile devam etti. Parti belediye başkanlarının katıldığı toplantılarla devam eden çalıştay öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde yaşayan ve borcundan dolayı iki yıla yakın bir süredir elektriği kesik olan Atalay ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, 2 yıldır elektriği kesik olan  evi ziyaret etti

2 yıldır elektriği kesik Atalay ailesinin evine bir ziyaret gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hangül Atalay ve çocuklarıyla bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu ve şunları söyledi:

“21. yüzyılda yaşanan bu tabloyu kimse kabul etmemeli. Bu memlekette açlık yok diyenler gelip görsünler. Sarayda açlık yok tabii. Herkesin bir eli yağda bir eli balda. Türkiye’nin gerçekliğiyle karşılaşmak istiyorsan bu evlere bir gir, bu insanlar bir konuş bakayım. Çocukları kucağına al bakayım. Çocukların derdi nedir bir dinle bakayım. Oturuyorsun, hayattan kopmuşsun, gerçeklikten kopmuşsun. Bu ağır geliyor ve içine sindiremiyor. Her türlü hakareti yapıyor. Ne yaparsa yapsın Türkiye’nin gerçeği bu. Bu gerçeği bütün dünyanın ve Türkiye’nin görmesini, bilmesini istiyorum.”  

Basına kapalı toplantı

Daha sonra kamp yapılan otele dönen Kılıçdaroğlu burada partili belediye başkanlarıyla bir dizi toplantıya katıldı. Partinin belediye çalışmaları ile genel seçimlerin ana gündem konusu olduğu ve basına kapalı olan toplantılardan sonra kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, gündeme dair bir dizi açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu: “Van’da bir beklenti var

Konuşmasında Van’la ilgili izlenimlerini paylaşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Türkiye’nin en güzel kentlerinden birinde, Van’da buluştuk. Van’ın bizim açımızdan özelliği, bir belediye başkanımızın bile olmaması. Ama Van’ı gezerken, değerli arkadaşlarım da gözlemlerini aktardılar, büyük bir kabul var. Herkeste bir beklenti var. Dolayısıyla bu beklentiyi, kabulü büyütmemiz gerekiyor. Bunu birlikte, beraber yapacağız. Sorunlar var, sorunların tümünün farkındayız. Sorunları çözmek gibi bir hedefimiz var, bir idealimiz var. Akılcı politikalarla sorunları çözmek istiyoruz. Sorunları çözerken kimsenin kimliğine inancına, yaşam tarzına kilitlenmeden, insanı insan olarak gören ve insanı bir değer olarak kabul edip o çerçevede sorunların çözümüne kilitlenen bir hedefimiz var.”

“Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız’’

 “Bölgede yerel yönetimlerle ilgili ciddi bir sorun var. Kayyum ataması var. Kayyum atamasından duyulan ciddi bir rahatsızlık var. Alanda da görüyoruz bunu. ‘Seçtiğimiz belediye başkanına görev yaptırmıyorlar’ deniyor. Vanlı kardeşlerime ve yine kayyum atanan bütün belediyelerin bulunduğu yerdeki vatandaşlarıma seslenmek isterim. Kayyum uygulamasına karşıyız.’’

“Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişilerin ya da düşüncesinden ötürü hiç kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız.’’

Odabaşı: Bize gelen en büyük eleştiri şu oldu: Neredesiniz? Bugüne kadar neden gelmediniz?

Kentte devam eden çalışmalar ve halkın kendilerine dönük yaklaşımları hakkında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, daha önce de kentte geldiğini ancak bu sefer siyaseten başka bir Van gördüğünü söyledi. Odabaşı şunları söyledi: 

“Burada yüzde 2’lerde bir oy oranına sahip olmamıza rağmen ilgi çok yüksekti. İnsanların  ‘bu düzeni değiştirin’ demeleri beni oldukça umutlandırdı. Bize gelen en büyük eleştiri şu oldu: Neredesiniz? Bugüne kadar neden gelmediniz?’’

“Kentte ekonomi , adalet ve Kürt soruna dair temel taleplerin öne çıktığını vurgulayan Odabaşı, ‘’ Bize söylenen şuydu, daha çok gelin daha çok yanımızda olun. Kayyumla ilgili de şikayetler vardı.”

Savaş: Hukuk normları uygulandığında kimse bu sorunu duymayacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Türkiye’nin geneli için hukuk sorununun olduğunu belirtti. Van halkının Kürt sorunu ve ülkenin genel sorunları hakkındaki taleplerine ilişkin değerlendirmede bulunan Savaş, şöyle konuştu:  

“Hukuk normları uygulandığında kimse bu sorunu duymayacak. Şu an Türkiye’nin en temel sorunu ekonomi bence. Mülteci misafirlerimiz de var, halkın muzdarip olduğu bir başka konu da bu. Tarımdan eğitime birçok sorun üst üste yığıldı. Van’daki heyecan da tam olarak bu. Vanlılar iktidar değişimi istiyor. Olaya böyle bakmak lazım çünkü hukuk hepimiz için var.’’

- Advertisment -